Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.      Foto: Obala Art Centar

Film Pjera Žalice "Praznik rada“, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kinima u BiH prikazuje se od četvrtka, 13. oktobra.

Kino pretpremijeru s ekipom filma, „Praznik rada“ je imao 12. oktobra u Sarajevu, u CineStaru i u Cineplexxu. Na pretpremijeri u Sarajevu publiku je pozdravila ekipa filma, a ulaznice za sve projekcije su već u prodaji na blagajnama kina.

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi u susret publici u Banju Luku u četvrtak, 13. oktobra, u Mostar u petak, 14. oktobra, u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. „Praznik rada” će se prikazivati u sljedećim kinima: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.

Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali njega nema u kući. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi saznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge u filmu tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

TRT Balkan / agencije