Posjetitelji imaju priliku vidjeti različite životinje iz različitih dijelova svijeta, od Amazona do Madagaskara, od kojih mnogima prijeti izumiranje.     Foto: AA

U parku divljih životinja u Antaliji (WildPark Antalya) borave 52 vrste rijetkih životinja na svijetu, uključujući sijamskog krokodila, zmijovratu kornjaču i gila čudovište.

Park divljih životinja u Antalya Aquariumu vodi svoje posjetitelje na putovanje u tajanstveni svijet prašuma, pustinja i špilja. U parku divljih životinja nalaze se 52 rijetke vrste u 80 terarija.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti različite životinje iz različitih dijelova svijeta, od Amazona do Madagaskara, od kojih mnogima prijeti izumiranje.

Sijamski krokodil, zmijovrata kornjača, piton i gila čudovište, poznato kao najotrovniji gušter na svijetu, samo su neke od rijetkih vrsta koje privlače pažnju lokalnih posjetilaca ali i turista iz svih dijelova svijeta.

Prehrambeni procesi privlače pažnju

Park divljih životinja također privlači pažnju vrstama kao što su bijela albino zmija kobra, najveći svjetski pauk, škorpioni, tarantule koje jedu ptice, kineski vodeni zmaj, leopard gekon, bradati zmaj, oklopni gušter, stjenica i armadilo.

Dok se brižno njegovani gmazovi u parku hrane crvima, madagaskarskim žoharima, skakavcima i cvrčcima, na jelovniku šišmiša je voće, a na jelovniku iguana su salate. Turisti fotografiraju životinje koje su vrlo aktivne u vrijeme hranjenja.

Brojni turisti

Mehmet Mert Karakoc, veterinar koji radi u WildPark Antalya, rekao je novinaru Anadolu da se u 80 terarija nalaze 52 vrste rijetkih životinja.

Naglašavajući da je jedno od područja koje posjetitelje akvarija najviše zanima park divljih životinja, Karakoc je rekao:

"Postoje životinje koje donosimo iz daleka, postoje i životinje koje se rađaju ovdje. Kupujemo mladunčadi kineskih vodenih zmajeva i različite vrste zmija. Prošle godine imali smo 200.000 turista, ove godine naš cilj je 250.000 turista. Ovo je jedno posve drugačije iskustvo za turiste."

TRT Balkan / agencije