TRT Balkan je nagrađen za promociju Sjeverne Makedonije u videu koji je objavljen na digitalnim platformama.    Foto: TRT Balkan BHSC

Ministarstvo ekonomije Republike Sjeverne Makedonije povodom Svjetskog dana turizma, 27. septembra, u Skoplju je priredilo događaj tokom kojeg je dodijelilo priznanja učesnicima u turističko-ugostiteljskom procesu za 2023. godinu.

Digitalni kanal Turske radio-televizije, TRT Balkan, od Ministarstva ekonomije Sjeverne Makedonije dobio je priznanje za promociju Sjeverne Makedonije. TRT Balkan je dobio priznanje za promociju Sjeverne Makedonije u videu koji je objavljen na digitalnim platformama. U videu se prikazuju historijske, prirodne, kulturne i turističke ljepote zemlje. Državna sekretarka pri Ministarstvu ekonomije Sjeverne Makedonije Razmena Čeković Durović dodijelila je nagradu koordinatorici digitalnih kanala TRT Worlda, Banu Ozbek-Acar.

Ministarstvo ekonomije Sjeverne Makedonije povodom Svjetskog dana turizma priredilo je događaj dodijele priznanja učesnicima u turističko-ugostiteljskom sektoru za 2023.     Foto: TRT Balkan

Na događaju se obratila državna sekretarka Čeković Durović i direktor Agencije za promociju i podršku turizma Ljupčo Janevski, a prisustvovali su predstavnici turističko-ugostiteljskog sektora i drugi pozvani gosti.

Oni su istakli da Ministarstvo ekonomije, u čast Međunarodnog dana turizma, nastavlja s tradicijom dodjeljivanja priznanja za one koji imaju utjecaj u razvoju turističkog procesa. Ove godine je akcenat stavljen i na ruralni turizam kao intenciju Svjetske turističke organizacije, ali i potencijal za razvoj Sjeverne Makedonije.

TRT Balkan