Odlasci radnika uslijedili su nakon što je ta tvrtka u četvrtak ponudila 10.000 juana (1.396 dolara) zaposlenicima koji su htjeli dati otkaz.  Foto: Reuters

Isti je izvor kazao da će ti odlasci zakomplicirati prethodni cilj tvrtke da nastavi punu proizvodnju do kraja studenog. Sve se događa nakon radničkih nemira koji su uzdrmali proizvodnju u toj najvećoj svjetskoj tvornici iPhonea. Foxconn je te tvrdnje odbio komentirati.

Odlasci radnika uslijedili su nakon što je ta tvrtka u četvrtak ponudila 10.000 juana (1.396 dolara) zaposlenicima koji su htjeli dati otkaz i napustiti tvornicu pogođenu kaosom.
Radnički nemiri u tvornici Zhengzhou koji su započeli u srijedu označili su rijetke scene otvorenog negodovanja u Kini, a povod za nemire bile su tvrdnje o kašnjenju plaća i frustracije zbog strogih ograničenja uvedenih zbog pandemije COVID-19.
Drugi Foxconnov izvor upoznat s problematikom rekao je da su pojedini novi zaposlenici napustili kampus, ali nije razjasnio koliko je radnika otišlo. Ta je osoba istaknula da odlasci nisu utjecali na trenutnu proizvodnju, s obzirom na to da novo osoblje još mora proći tečajeve obuke prije nego što počne raditi na mreži.
Nemiri dolaze u vrijeme kada Kina bilježi velik broj infekcija virusom COVID-19 i bori se sa sve više i više izolacija koje su potaknule frustraciju među građanima diljem zemlje.

HINA