Više izraelskih vazdušnih napada i granatiranja zabilježeno je u Rafahu i Deir al-Balahu, u južnom i centralnom Pojasu GazE, kao i u naseljima Tel al-Hawa i Zeitoun u gradu Gazi.     Foto: AA

Izraelske snage ubile su najmanje 17 Palestinaca i ranile više desetina u vazdušnim napadima tokom noći širom Pojasa Gaze.

„Medicinski timovi izvukli su 13 tijela iz ruševina dvije uništene kuće koje pripadaju porodicama Al-Ra'ie i Al-Madhoun u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze“, objavila je u utorak zvanična palestinska novinska agencija WAFA.

Dodaje se da su u drugom izraelskom vazdušnom napadu na kuću porodice Harb u izbjegličkom kampu Bureij ubijena najmanje četiri Palestinca, a nekoliko ih je ranjeno.

Više izraelskih vazdušnih napada i granatiranja zabilježeno je u Rafahu i Deir al-Balahu, u južnom i centralnom Pojasu GazE, kao i u naseljima Tel al-Hawa i Zeitoun u gradu Gazi.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je više od 37.300 Palestinaca, a 85.300 osoba je ranjeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

TRT Balkan / agencije