Ekipe Hitne pomoći u baptističku bolnicu Al-Ehli prenijele su tijela šest osoba koje su ubijene u napadu u okrugu Tel el-Heva.    Foto: AA

Najmanje 24 Palestinca, uključujući djecu i žene, ubijeno je, a na desetine povrijeđeno u napadima koje je izraelska vojska izvela na Pojas Gaze tokom protekle noći.

Zračni, morski i kopneni napadi izraelske vojske na Pojas Gaze traju već 288. dana.

Kako je objavila palestinska novinska agencija WAFA, izraelska vojska gađala je različite dijelove Gaze zračnim udarima i artiljerijskom vatrom.

Izraelske artiljerijske jedinice su cijelu noć bombardirale kvart Tel el-Heva na jugozapadu grada Gaze.

Ekipe Hitne pomoći u baptističku bolnicu Al-Ehli prenijele su tijela šest osoba koje su ubijene u napadu u okrugu Tel el-Heva.

Timovi za spašavanje i civilnu odbranu izvukli su također beživotna tijela šest osoba iz ruševina kuće porodice Ayyad, koja je bila meta zračnog napada izraelske vojske u četvrti Sheikh Ridvan na sjeveru Gaze. Deset osoba povrijeđenih u napadu prebačeno je u baptističku bolnicu Al-Ehli.

Avioni izraelske vojske bombardovali su kuću porodice Shureyhi u izbjegličkom kampu Nusayrat u centralnom dijelu Pojasa Gaze. Palestinac Yasin Shureyhi ubijen je u napadu, zajedno sa suprugom i dvoje djece.

Izraelski avioni bombardirali su također kuću porodice Abu Yasir u oblasti Al-Alemi izbjegličkog kampa Jabaliya. Tijela četiri osobe koje su ubijene u napadu prebačena su u bolnicu "Kemal Adwan".

Izraelski borbeni avioni bombardovali su kuću porodice Al-Butran u izbjegličkom kampu Al-Barij u centralnom dijelu Pojasa Gaze, a u napadu su ubijene tri osobe.

Uzraelske artiljerijske jedinice cijelu noć su bombardirale gradove Khan Younis i Rafah na jugu Pojasa Gaze.

Izraelska vojska direktno je dronom gađala civila koji se vozio biciklom ulicom sjeverno od Khan Younisa. Tijelo preminulog bicikliste timovi civilne zaštite odvezli su u bolnicu Nasser.

Borbeni avioni bombardovali su kuću porodice Abu Sidre, u kojoj su živjeli civili u izbjegličkom kampu Nusayrat. U napadu je bilo mrtvih, a potraga i akcija spašavanja se nastavljaju.

TRT Balkan / agencije