U napadima izraelske vojske na Zapadnoj obali ubijeno sedmoro Palestinaca

U napadima izraelske vojske na Zapadnoj obali ubijeno sedmoro Palestinaca

Izraelski vojnici su u sjevernom gradu Tulkaremu ubili Palestinku.
Prema informacijama očevidaca, izraelska vojska je počela da uništava infrastrukturu u Tulkaremu i buldožerima ruši ulice i prodavnice.           Foto: AA

U napadima koje su izraelske snage izvele na gradove Hebron i Tulkarem na okupiranoj Zapadnoj obali ubijeno je sedmoro Palestinaca.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su u napadu izraelskih snaga na grad Sair kod Hebrona na jugu ubijena dvojica Palestinaca.

Izraelski vojnici su u sjevernom gradu Tulkaremu ubili Palestinku.

Prema vijestima službene palestinske agencije Wafa, napad dronom izveden je na distrikt Al-Hamam u izbjegličkom kampu Tulkarem. U napadu je ubijeno petoro Palestinaca.

Izraelska vojska je juče uveče pokrenula intenzivan napad na grad Tulkarem i izbjeglički kamp. Napad, u kojem su korištene bespilotne letjelice, pojačan je vojnim vozilima i buldožerima.

Prema informacijama očevidaca, izraelska vojska je počela da uništava infrastrukturu u Tulkaremu i buldožerima ruši ulice i prodavnice.

U napadima izraelskih vojnika i Izraelaca koji su uzurpirali palestinske zemlje na okupiranoj Zapadnoj obali i Istočnom Al-Qudsu (Jerusalem) od 7. oktobra 2023. ubijeno je 585 Palestinaca.

Od 7. oktobra prošle godine, kada je Izrael započeo napad na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i Istočnom Al-Qudsu.

TRT Balkan / agencije