Veći dio Pojasa Gaze uništen je otkako je za genocid optuženi Izrael pokrenuo rat u oktobru prošle godine nakon prekograničnog napada Hamasa.      Foto: AA

Palestinski fotoreporter ubijen je u izraelskom napadu u Pojasu Gaze, čime je broj poginulih novinara od prošlog oktobra porastao na 137, saopćila je u nedjelju Vladin ured za medije u Gazi.

Ured za medije saopćio je da je Abdulwahab Awni Abu Oun ubijen u napadu na njegov dom u izbjegličkom kampu Maghazi u centralnom Pojasu Gaze.

Veći dio Pojasa Gaze uništen je otkako je za genocid optuženi Izrael pokrenuo rat u oktobru prošle godine nakon prekograničnog napada Hamasa. Izraelske snage su više mjeseci bezobzirno uništavale zgrade i čitava naselja uništivši 60 posto infrastrukture palestinske enklave. U izraelskim napadima ubijeno je više od 32.700 Palestinaca.

Međunarodni sud pravde (ICJ) je naznačio dodatne privremene mjere, uključujući “nesmetano pružanje” pomoći Pojasu Gaze, u postupku za genocid koji je u toku protiv Izraela na zahtjev Južnoafričke Republike.

TRT Balkan / agencije