Komšije su uspjele da obuzdaju napadača dok policija nije stigla i uhapsila ga, a još jedna osoba koja je pokušala pomoći je ranjena.          Foto: AA

Muškarac naoružan mačetom napao je nekoliko ljudi u zgradi u kojoj živi na sjeveroistoku Švajcarske i povrijedio pet osoba, među kojima je i beba, saopštila je policija u petak.

Policiji u gradu St. Gallen incident je prijavljen oko 21.30 sati u četvrtak. Osumnjičeni 34-godišnji Švajcarac napao je trudnicu dok je dolazila u posjetu svom ocu, koji je stanovao u zgradi. Njen 66-godišnji otac je teško povrijeđen jer joj je pritrčao u pomoć.

„Komšije koje su primjetile šta se dešava pratile su napadača iz zgrade, gdje je ranio 31-godišnju stanarku i njenu tromjesečnu bebu“, saopštila je policija.

Komšije su uspjele da obuzdaju napadača dok policija nije stigla i uhapsila ga, a još jedna osoba koja je pokušala pomoći je ranjena.

„Osumnjičeni se tokom incidenta i povrijedio“, saopštila je policija, dodajući da niko nije životno ugrožen.

Istražioci su u stanu osumnjičenog pronašli zapaljivu tečnost i gas i evakuisali zgradu. Policija je saopštila da im je od ranije poznato da je muškarac imao psihičkih problema.

TRT Balkan / agencije