Pod izraelskim napadima su i izbjeglički kampovi Al-Maghazi i Al-Burayj u centralnom dijelu Pojasa Gaze.           Foto: AA

Izrael, koji već 200 dana nastavlja bombardovanje Pojasa Gaze, pojačao je svoje napade kopnenim ulaskom u grad Beit Hanoun na sjeveru.

Izraelske artiljerijske jedinice od noćnih sati snažno su bombardovale Beit Hanoun, Beit Lahyu i istočni dio Jibalie na sjeveru Pojasa Gaze.

Zbog teškog bombardovanja izraelske vojske došlo je do novog talasa migracija iz sjevernih regija Gaze u izbjeglički kamp Jabalia.

Prema riječima očevidaca, izraelske artiljerijske jedinice nastavljaju intenzivne napade na ulicu Shayma u gradu Beit Lahya, kao i blizu centra gdje su se raseljeni Palestinci sklonili u gradu Beit Hanounu.

Prema informacijama lokalnih izvora, mnogi raseljeni Palestinci, uključujući žene i djecu, povrijeđeni su u napadu koji je izraelska vojska izvela bespilotnim letjelicama na ulicu Zamu, gdje se nalazi sklonište u gradu Beit Hanounu.

Sukobi između izraelskih vojnika i palestinskih grupa koje ulaze u grad Beit Hanoun na sjeveru Gaze traju od sinoć.

Beit Hanoun se ističe kao prva tačka na kojoj je izraelska vojska kopnenim putem ušla u Gazu nakon 7. oktobra.

Očevici su rekli da su izraelski ratni avioni bombardovali ulicu u okrugu Zeytun u gradu Gaza, uzrokujući velika razaranja.

Izraelska vojska, koja je iz zraka bombardovala neke zgrade u centralnom dijelu grada Gaze, izvela je i brojne zračne napade na izbjeglički kamp Nusairat u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Lokalni izvori navode da ima mrtvih i povrijeđenih u zračnim napadima na neke kuće u gradu Deyr al-Belah u centralnom dijelu Gaze.

Pod izraelskim napadima su i izbjeglički kampovi Al-Maghazi i Al-Burayj u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

TRT Balkan / agencije