Sirija: Dvoje civila ubijeno u napadu terorista PKK/YPG-a na Deir Ezzor

Sirija: Dvoje civila ubijeno u napadu terorista PKK/YPG-a na Deir Ezzor

Trinaest civila, među kojima i sedmoro djece, su povrijeđeni i prebačeni u bolnice.
Trinaest civila, među kojima i sedmoro djece, su povrijeđeni i prebačeni u bolnice.     Foto: AA

Dvoje civila je poginulo, a 13 ih je ranjeno u napadu terorističke organizacije PKK/YPG na arapsko selo u sirijskom Deir Ezzoru.

Prema informacijama koje je novinar AA dobio iz lokalnih izvora, u napadu terorista PKK/YPG-a teškim naoružanjem na selo Hacin, istočno od pokrajine Deir Ezzor, koje su arapska plemena očistila od terorizma, život su izgubila dva civila, od kojih jedno dijete. Trinaest civila, među kojima i sedmoro djece, su povrijeđeni i prebačeni u bolnice.

Arapska plemena u regiji operacije "Izvor mira" očistila su od terorista četiri sela u provincijama Rakka i Haseke koje su okupirali PKK/YPG. Očišćena su sela Halil Yasin, Khirbet Beyda na sjeveru provincije Raka, te sela Turgi i Tel Tavil na sjeveru provincije Haseke.

Od 27. augusta prekinuta je okupacija terorističke organizacije PKK/YPG u 24 sela u istočnim i jugoistočnim područjima pokrajine Deir Ezzor, u centru sukoba. Teroristička organizacija je u napadu koji je izvela jučer vratila dva sela.

PKK/YPG osigurava financiranje terorističkih aktivnosti prodajom nafte koju je stekao konfiskacijom naftnih bušotina u regiji administraciji Damaska ​​preko krijumčara unatoč američkim sankcijama.

TRT Balkan / agencije