Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Hissein Brahim Taha istakao je danas značaj međuvjerskog poštovanja i jedinstva zajednice tokom skupa s vjerskim vođama u tajlandskoj prijestolnici Bangkoku.         Foto: Reuters

Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Hissein Brahim Taha istakao je danas značaj međuvjerskog poštovanja i jedinstva zajednice tokom skupa s vjerskim vođama u tajlandskoj prijestolnici Bangkoku.

U nastojanju da promovira razumijevanje i jedinstvo među različitim vjerskim i kulturnim grupama, šef OIC-a sazvao je sastanak s lokalnim muslimanskim, budističkim i kršćanskim vjerskim vođama, kao i predstavnicima različitih zajednica u Bangkoku.

“Na skupu je istaknuta vitalna potreba za uzajamnim poštovanjem među različitim vjerama“, navodi se u saopćenju OIC-a.

Taha je na sastanku naglasio neophodnost poštovanja svih religija i važnost uspostavljanja harmonije među sljedbenicima različitih religija i zajednica kako bi zajedno živjeli u miru i kako bi se postigli sigurnost i mir u zajednici.

Sastanak je imao za cilj da podstakne okruženje u kojem ljudi različitih uvjerenja mogu živjeti zajedno u harmoniji i raditi na zajedničkim ciljevima mira i stabilnosti.

TRT Balkan / agencije