Albanski premijer Edi Rama doputovao je u Turkiye u sklopu ceremonije Islamskih igara solidarnosti.     Foto: AA

Recep Tayyip Erdogan sastao se s albanskim premijerom Edijem Ramom i slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom.

Albanski premijer Edi Rama doputovao je u Turkiye u sklopu ceremonije Islamskih igara solidarnosti na kojem učestvuje i olimpijski tim Albanije, te na važan radni sastanak u Ankari o napretku projekata saradnje.

Kako Rama navodi na društvenim mrežama, u Turkiye se odazvao na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Sastanak iza zatvorenih vrata Recepa Tayyipa Erdogana i Edija Rame u glavnom gradu Ankari trajao je više od jednog sata.

Tursko predsjedništvo nije dalo više detalja o sastanku, ali se Edi Rama obratio na društvenim mrežama: “Bratski sastanak, kao i uvijek, s predsjednikom Erdoganom i konkretni projekti suočavanja s dva velika izazova vremena, garantiranje energije i osnovnih životnih namirnica”.

Podsjećamo, Islamske igre solidarnosti održavaju se u Konyi u Turkiye, gdje će danas biti upriličeno svečano otvorenje koje će trajati do 18. augusta, a učestvovat će i olimpijski tim iz Albanije.

Ovaj važan događaj trebao se održati prošle godine, ali je odgođen usljed odgode Ljetnih olimpijskih igara zbog pandemije COVID-19.

U ovom izdanju učestvuje 55 zemalja, s ukupno 6.000 sportista koji će se takmičiti u 380 takmičenja, u 19 sportskih disciplina.

Albanija će učestvovati s 13 sportista, u disciplinama kao što su atletika, biciklizam, karate, hrvanje, plivanje, stolni tenis, taekwondo i džudo.

TRT Balkan