Muškarac je bio naoružan jurišnom puškom AR-15.      Foto: Reuters

Muškarac je pokušao ući u ured za provjeru posjetitelja, a kada se aktivirao alarm, agenti su reagovali, navodi se u saopštenju biroa. Osumnjičeni je potom pobjegao na međudržavni autoput 71.
"FBI, državna patrola i lokalni partneri za provedbu zakona su na mjestu događaja u blizini Wilmingtona i pokušavaju riješiti ovaj kritični incident", navodi se.

Muškarac je bio naoružan jurišnom puškom AR-15 te je na zgradi upotrijebio pištolj za zakucavanje eksera, nakon čega je pobjegao automobilom, javio je NBC News, pozivajući se na anonimne izvore za provođenje zakona.

Incident se dogodio u trenutku kada se FBI suočava sa sve većim pritiskom republikanaca. Foto: Reuters ReutersAgencija za vanredne situacije okruga Clinton saopštila je da su policajci razmijenili vatru s naoružanim muškarcem koji je nosio sivu košulju i pancir. Naveli su da je autoput blokiran i saobraćaj obustavljen u oba smjera.

Iz agencije su pozvali okolno stanovništvo da ostanu u svojim domovima i da zaključaju vrata.

Incident se dogodio u trenutku kada se FBI suočava sa sve većim pritiskom republikanaca nakon što je biro izvršio raciju na imanje Mar-a-Lago bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u državi Floridi.

TRT Balkan / agencije