Povratak tima Ax-3 na Zemlju bio je prvo planiran za 3. februar, ali je potom odgođen za 5. februar te je ponovo odgođen zbog nepogodnih vremenskih uslova na obali.         Foto: AA

Povratak posade misije Axiom-3 s Međunarodne svemirske stanice (ISS) ponovo je odgođen zbog nepovoljnih vremenskih uslova, saopštio je SpaceX.

Privatna svemirska kompanija je saopštila da je povratak na Zemlju svemirske letjelice Dragon i tima Axiom-3 (Ax-3), uključujući prvog turskog astronauta Alpera Gezeravcija, odgođen zbog nepovoljnog vremena na obali Floride.

"Svemirska letjelica i posada Ax-3 su zdravi, a timovi će nastaviti da prate vremenske uslove za sljedeću dostupnu priliku", naveli su.

Povratak tima Ax-3 na Zemlju bio je prvo planiran za 3. februar, ali je potom odgođen za 5. februar te je ponovo odgođen zbog nepogodnih vremenskih uslova na obali.

Misija Ax-3 lansirana je 18. januara iz NASA-inog Svemirskog centra Kennedy na Floridi na raketi Falcon 9 privatne svemirske kompanije SpaceX, a pristala je na Međunarodnu svemirsku stanicu 19. januara.

Posada je bila odgovorna za provođenje više od 30 naučnih eksperimenata.

TRT Balkan / agencije