Papa je upozorio i na podli put 'ideološke kolonizacije', koji uklanja razlike, kao u slučaju tzv. rodne kulture.     Foto: Reuters   

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo upozorio je na opasnosti koje prijete svjetskom miru.

“U sadašnje vrijeme, tih opasnosti je doista mnogo, ali pitam se, ne samo za ratom razorenu Ukrajinu, gdje su kreativni napori za mir?,“ rekao je papa Franjo tokom obraćanja mađarskoj publici koja je uključivala predsjednika te zemlje, premijera, diplomate i više članove kršćanskog svećenstva u Budimpešti, prema agenciji Vatican News.

Papa Franjo je upozorio da mir nikada neće doći iz ostvarivanja strateških interesa, već da to može proizaći samo iz politike koja može imati na umu svačije interese, obraćajući pozornost na ljude, uključujući siromašne i potrebite, javlja agencija Vaticam News.

Papa je upozorio i na podli put 'ideološke kolonizacije', koji uklanja razlike, kao u slučaju tzv. rodne kulture, koja likvidira razlike ili stavlja reduktivne koncepte slobode ispred stvarnosti života.

“Trebalo bi razviti i provoditi učinkovitije politike za preokret pada stope nataliteta i zaštite obitelji“, rekao je papa Franjo.

TRT Balkan / agencije