Šef policije u Peshawaru Kashif Abbasi rekao je novinarima da su dvojica osumnjičenih militanata prevozili eksplozivni materijal s jedne lokacije na drugu na motociklu kada je proklizao.      Foto: AA

Dvojica osumnjičenih militanata poginula su dok su prevozili eksplozivne materijale na svom motociklu u nedjelju na sjeverozapadu Pakistana, saopštila je policija, dodajući da je u incidentu povrijeđen i jedan prolaznik.

Nesreća se dogodila na glavnoj saobraćajnici u Peshawaru, glavnom gradu sjeverozapadne provincije Khyber Pakhtunkhwa, koja se graniči sa susjednim Afganistanom.

Šef policije u Peshawaru Kashif Abbasi rekao je novinarima da su dvojica osumnjičenih militanata prevozili eksplozivni materijal s jedne lokacije na drugu na motociklu kada je proklizao.

"U eksploziji su poginula oba militanta, dok je prolaznik teško povrijeđen. Sada je potvrđeno da se nije radilo o samoubilačkom napadu", rekao je.

Lokalni emiter Geo News objavio je snimak na kojem se vidi ugljenisan motocikl nasred puta, dok je policija ogradila lokacija.

TRT Balkan / agencije