Nijagarini vodopadi djelimično su zaleđeni zbog polarne hladnoće koja je zahvatila veći dio Sjedinjenih Američkih Država.      Foto: AA

Nijagarini vodopadi, koji se nalaze u američkoj saveznoj državi New York, djelimično su zaleđeni zbog polarne hladnoće koja je zahvatila veći dio Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Nijagarini vodopadi predstavljaju niz masivnih vodopada koji se nalaze na rijeci Nijagari u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ubrajaju se među sedam svjetskih čuda, a polarni minusi stvorili su ledeni okov oko slapova, formirajući tako veličanstvene prizore.

Arktička zimska oluja koja je pogodila veći dio srednjeg zapada i sjevera Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odnijela je 63 života, objavili su američki mediji u utorak.

Nacionalna meteorološka služba saopćila je u ponedjeljak da će se vremenske prilike poboljšati od utorka.

Sezona Božića 2022. godine donijela je mećavu u kojoj je oko 60 posto stanovništva SAD-a suočeno sa nekakvim zimskim problemima, kao i ekstremno niskim temperaturama.

Stranica za praćenje letova FlightAware objavila je da je više od 2.800 letova otkazano u SAD-u u utorak.

Aerodromi su zatvoreni, a Buffalo, Denver, Colorado, Detroit i Michigan su samo neki od glavnih aerodroma na kojima su otkazani letovi.

Američki predsjednik Joe Biden odobrio je proglašenje vanrednog stanja za državu New York nakon smrtonosne mećave.

TRT Balkan / agencije