Očekuje se da tokom sastanka Rame i Macrona bude potpisano nekoliko međuvladinih sporazuma i memoranduma o razumijevanju između dviju zemalja.           Foto: AA

Premijer Edi Rama započeo je u petak dvodnevnu službenu posjetu Parizu, gdje se sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Kako je najavljeno iz ureda premijera, Rama će održati niz sastanaka usmjerenih na promociju potencijala i pozitivne klime koju Albanija nudi za razvoj stranih investicija, kao što je i u perspektivi saradnje dviju zemalja u oblasti tehnologije i inovacija.

Očekuje se da tokom sastanka Rame i Macrona bude potpisano nekoliko međuvladinih sporazuma i memoranduma o razumijevanju između dviju zemalja.

Tokom sastanka biće predstavljene neke od prioritetnih oblasti za investiranje u Albaniji, od zajedničkog interesa za obje zemlje, a potom će Rama imati i pojedinačne sastanke sa predstavnicima mnogih kompanija.

U delegaciji koju predvodi Rama su i ministrica obrazovanja i sporta Ogerta Manastirliu, ministrica turizma i životne sredine Mirela Kumbaro, ministar ekonomije, kulture i inovacija Blendi Gonxhe, ministar za lokalnu upravu Arbjan Mazniku, kao i ministrica za javnu upravu i antikorupciju Adea Pirdeni.

TRT Balkan / agencije