Ured za kontrolu inostrane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a objavio je 2019. da je Srur uvršten na popis sankcija na temelju toga što je prenosio novac Hezbollahu i Hamasu u ime Korpusa iranske revolucionarne garde.        Foto: Reuters Archive

Libanski državljanin Mohammed Srur, koji je od 2019. godine pod sankcijama američkog Ministarstva finansija zbog pomaganja finansiranja Hamasa, pronađen je mrtav u Bejrutu, glavnom gradu Libana.

Objavljeno je da je libanski državljanin, kojeg je Ministarstvo finansija SAD-a prethodno stavilo na listu sankcija zbog toga što je prenosio novac Hezbollahu i Hamasu u ime Irana, pronađen mrtav, nekoliko dana nakon njegove otmice.

Libanska službena agencija NNA objavila je da je 57-godišnji Mohammed Srur, vlasnik mjenjačnice, otet prije nekoliko dana i pronađen mrtav u okrugu Metin, sjeverno od Beiruta.

Objavili su da su na tijelu Srura, pronađene rane od tri metka.

Iz libanskog Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno je da je pokrenuta detaljna istraga kako bi se pronašli počinitelji.

Porodica žrtve pozvala je libanske sigurnosne vlasti da rasvijetle ovaj smrtni slučaj.

Ured za kontrolu inostrane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a objavio je 2019. da je Srur uvršten na popis sankcija na temelju toga što je prenosio novac Hezbollahu i Hamasu u ime Korpusa iranske revolucionarne garde.

TRT Balkan / agencije