Napominjući da su Putin i Šojgu takođe održali sastanak dan ranije, Peskov je dodao da se sve vježbe u zemlji izvode "u skladu sa međunarodnim pravom".   Foto: Reuters

Kremlj je u ponedjeljak saopštio da Sjedinjene Američke Države (SAD) nikada nisu odustale od pokušaja vođenja obavještajnih aktivnosti u Rusiji, ali je Moskva na te napore naišla s odgovarajućim otporom.

"Naše specijalne službe i kontraobavještajne jedinice obavljaju svoje funkcije. Sjedinjene Američke Države nikada nisu napustile i pokušavaju da sprovode obavještajne aktivnosti na nama. To nailazi na odgovarajuće protivljenje s naše strane. U ovom slučaju naše specijalne službe rade svoj posao", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i ministra odbrane te zemlje Sergeja Šojgua, Peskov je rekao da je Putinova izjava o mogućoj upotrebi mornarice u različitim pravcima zasnovana na opkoljavanju zemlje.

"Naše okruženje je veoma turbulentno u mnogim oblastima, prepuno je konfliktnih situacija, regionalnih sukoba. Svi dobro poznajemo geografiju ovih regionalnih sukoba. Upravo o tome se razgovaralo", rekao je Peskov.

Napominjući da su Putin i Šojgu takođe održali sastanak dan ranije, Peskov je dodao da se sve vježbe u zemlji izvode "u skladu sa međunarodnim pravom".

Glavni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno izjavio je ranije da je japanska vlada uložila protest zbog planova Rusije da od 18. do 22. aprila provede pomorske vježbe na južnom dijelu Kurilskih ostrva.

TRT Balkan / agencije