Od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijena su najmanje 31.184 Palestinca.         Foto: Reuters

Najmanje petero Palestinaca, uključujući djecu, ubijeno je u napadima koje je izraelska vojska izvela na bolnicu u gradu Gazi, koja je pod potpunom blokadom od 7. oktobra prošle godine.

U vijestima službene palestinske agencije WAFA navedeno je da su izraelske snage pogodile područje oko bolnice Quds koje pripada palestinskom Crvenom polumjesecu u gradu Gazi.

U vijestima je navedeno da je u napadima koje je izraelska vojska izvela u blizini bolnice ubijeno petero civila, među kojima i djeca, a mnogo ljudi je povrijeđeno.

Od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijena su najmanje 31.184 Palestinca.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Napadi se, međutim, nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, a isporuka pomoći i dalje je nedovoljna za rješavanje humanitarne katastrofe.

TRT Balkan / agencije