Radnici u rafinerijama nafte takođe su produžili štrajk.          Foto: AA

Komunalni radnici u Parizu odlučili su u utorak da produže štrajk za još jednu sedmicu, a odluku o produženju štrajka donijeli su i radnici u rafinerijama nafte, objavili su lokalni mediji.

"Ogranak javnih službi sindikata Opšte konfederacije rada (CGT) najavio je da će štrajk, koji je počeo prije dvije sedmice, biti produžen do 27. marta", navodi "Le Figaro".

Iz CGT-a su naveli da bi se štrajku mogli pridružiti komunalni radnici iz drugih regija i gradova. Iz Sindikata podsjećaju da su u štrajku radnici iz javnog i privatnog sektora koji skupljaju smeće i radnici u spalionicama.

"La Figaro" je objavio da je količina smeća na ulicama Pariza prošle sedmice iznosila oko 10.000 tona, a u ponedjeljak je smanjena oko 9.300 tona.

Dodaju da je nakon spora između Ministarstva unutrašnjih poslova i uprave Pariza, pariska policija je 16. marta natjerala 674 radnika da se vrate na posao.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo najavila je u utorak stvaranje krizne jedinice da bi se osigurao kontinuitet javnih usluga koja će okupiti poslanike, načelnike opština i druge zvaničnike.

Radnici u rafinerijama nafte takođe su produžili štrajk, što dovodi u opasnost zalihe na benzinskim pumpama širom zemlje.

List "Ouest-France" objavio je da je Ministarstvo za tranziciju energije objavilo je u utorak zahtjev za osobljem na 48 sati u skladištu nafte Fos-sur-Mer u južnoj Francuskoj, zbog sve većih problema sa snabdijevanjem u departmanu Bouches-du-Rhone.

TRT Balkan / agencije