Musk je zaposlenicima rekao da je "prioritet u proteklih 10 dana" bio razviti i pokrenuti Twitterovu novu uslugu pretplate.     Foto: Reuters

Elon Musk poslao je e-mail zaposlenicima Twittera, od kojih većina radi od kuće, naredivši im da se odmah vrate u urede na najmanje 40 sati sedmično i upozorio ih na “teška vremena koja dolaze”.
Nekoliko pisama od srijede navečer u koje je Associated Press imao uvid predstavlja Muskovu prvu poruku zaposlenicima koji su preživjeli prošlosedmična masovna otpuštanja.

“Žao mi je što je ovo moj prvi e-mail svima u kompaniji, ali ne postoji ljepši način da vam prenesem ovu poruku”, napisao je Musk, prije nego što je opisao tešku ekonomsku klimu za kompanije poput Twittera koje se gotovo u potpunosti oslanjaju na oglašavanje kako bi zaradile novac.

“Bez značajnih prihoda od pretplata, postoji dobra šansa da Twitter neće preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu. Trebamo otprilike polovinu našeg prihoda da bude pretplata”, rekao je Musk.
Musk je zaposlenicima rekao da je "prioritet u proteklih 10 dana" bio razviti i pokrenuti Twitterovu novu uslugu pretplate za 7,99 dolara mjesečno koja uključuje “plavu kvačicu” pored imena plaćenih članova. Ova oznaka je ranije bila samo za potvrđene naloge.

FENA