Njegovi komentari su uslijedili nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao da ga je Blinken uvjerio da Bidenova administracija radi na ukidanju ograničenja isporuke oružja Izraelu.          Foto: AA

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastavljaju da provjeravaju pošiljku bombi u Izrael zbog zabrinutosti o mogućoj upotrebi oružja u gusto naseljenom području, izjavio je državni sekretar Antony Blinken.

"Mi, kao što znate, nastavljamo sa provjerom pošiljke o kojoj je predsjednik Joe Biden govorio u vezi s bombama od 907 kilograma zbog zabrinutosti oko njihove upotrebe u gusto naseljenom području kao što je Rafah“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Washingtonu gdje se obratio s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

"Sve ostalo se kreće onako kako bi i inače, s perspektivom da se osigura da Izrael ima ono što mu je potrebno da se odbrani od mnogih izazova", dodao je Blinken.

Njegovi komentari su uslijedili nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao da ga je Blinken uvjerio da Bidenova administracija radi na ukidanju ograničenja isporuke oružja Izraelu.

TRT Balkan / agencije