Bijela kuća: Biden će 26. aprila ugostiti južnokorejskog predsjednika Yoona

Bijela kuća: Biden će 26. aprila ugostiti južnokorejskog predsjednika Yoona

Riječ je drugoj državnoj posjeti južnokorejskog lidera Washingtonu za vrijeme Bidenove administracije.
Jean-Pierre je istakla da će Biden i Yoon naglasiti "važnost i trajnu snagu saveza, kao i nepokolebljivu predanost Sjedinjenih Država Južnoj Koreji".     Foto: Reuters

Američki predsjednik Joe Biden ugostiće 26. aprila u Bijeloj kući predsjednika Južne Koreje Yoon Suk Yeola, saopštila je u utorak Bijela kuća.

"Predstojeća posjeta slavi 70. godišnjicu saveza SAD-a i Južne Koreje, koji je ključan za unapređenje mira, stabilnosti i prosperiteta za naše dvije zemlje, Indo-Pacifik i širom svijeta", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Kako je navela, riječ je drugoj državnoj posjeti južnokorejskog lidera Washingtonu za vrijeme Bidenove administracije. Prethodni predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in je 2021. boravio u posjeti Bijeloj kući.

Jean-Pierre je istakla da će Biden i Yoon naglasiti "važnost i trajnu snagu saveza, kao i nepokolebljivu predanost Sjedinjenih Država Južnoj Koreji".

"Predsjednici će razgovarati o našoj zajedničkoj odlučnosti da produbimo i proširimo naše političke, ekonomske, sigurnosne i međuljudske veze", dodala je.

TRT Balkan / agencije