"Evo mog odgovora, ostajem i ponovo ću pobijediti”, rekao je Biden tokom kampanje u srednjozapadnoj državi Wisconsin.     Foto: Reuters

Američki predsjednik Joe Biden u petak je ponovio da će ostati u predsjedničkoj utrci, obećavajući da će pobijediti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u jeku stalnih sumnji u njegove izglede i sposobnost za funkciju nakon lošeg nastupa u prošlosedmičnoj debati.

"Od tada bilo je mnogo spekulacija. Šta će Joe učiniti? Hoće li ostati u trci? Šta ćeš uraditi? Evo mog odgovora, ostajem i ponovo ću pobijediti”, rekao je Biden tokom kampanje u srednjozapadnoj državi Wisconsin.

Predsjednik SAD-a je Trumpa nazvao i "najvećim lažovom".

"Hajde da se usredsredimo na ono što je zaista važno, protiv najvećeg lažova i najveće prijetnje. O, zaista, najveća prijetnja našoj demokratiji u američkoj istoriji”, dodao je Biden istakavši da je Trump tokom kampanje iznio niz neistina.

​​​​​Biden se suočava sa sve većim pritiskom da napusti utrku nakon lošeg učinka u debati protiv Trumpa.

Neki demokrati vjeruju da će Bidenova kandidatura naštetiti šansama stranke na izborima u novembru i učiniti vjerovatnijim Trumpov povratak u Bijelu kuću.

TRT Balkan / agencije