"SAD kupuje iransku tešku vodu preko posrednika. Zapadni dužnosnik rekao mi je da najkvalitetnija teška voda proizvedena u cijelom svijetu dolazi iz Irana", rekao je Abdollahian.      Foto: Reuters

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian izjavio je kako SAD, unatoč sankcijama koje je uveo Iranu, preko trećih strana kupuje iransku tešku vodu, koja se koristi u nuklearnim reaktorima.

Govoreći u glavnom gradu Teheranu, Abdollahian je rekao da su, unatoč američkim sankcijama, najrazvijenija područja u zemlji sektori raketa i nuklearne energije, objavila je poluslužbena novinska agencija Tesnim.

"SAD kupuje iransku tešku vodu preko posrednika. Zapadni dužnosnik rekao mi je da najkvalitetnija teška voda proizvedena u cijelom svijetu dolazi iz Irana", rekao je Abdollahian.

Abdollahian je također naveo kako nije postignut nikakav napredak u oživljavanju nuklearnog sporazuma, koji je zapravo nestao nakon jednostranog povlačenja SAD-a 2018.

"Od početka smo rekli da nećemo prelaziti crvene linije. Imamo dokument pred sobom i nismo se vratili na dogovor tako da je druga strana uzela u obzir naše crvene linije. Nuklearni sporazum gubi svoje prednosti kako napredujemo. Nećemo se ugurati u uski tunel nuklearnog sporazuma", rekao je Abdollahian.

TRT Balkan / agencije