Na sjeveru Sirije uhvaćeno je troje terorista Daesha koji su pripremali izvođenje terorističkih napada.     Foto: AA

Uz obavještajnu i operativnu podršku Nacionalne obavještajne organizacije (MIT), u akciji Sirijske nacionalne vojske (SNA) na sjeveru te zemlje uhvaćeno je troje terorista Daesha koji su pripremali izvođenje terorističkih napada.

Prema informacijama dobivenim iz sigurnosnih izvora, kao rezultat rada MIT-a i SNA-a u Siriji su identificirani elementi koji djeluju na odgovornom nivou unutar terorističke organizacije Daesh.

Uz obavještajnu i operativnu podršku MIT-a, lokalne snage SNA-a su u zoni operacije "Izvor mira" uspješnom akcijom uhvatile troje terorista Daesha, za koje je utvrđeno da su pripremali napad.

U akciji su također zaplijenjeni bacač plamena, raketni bacač RPG, dva motocikla, pet granata, pet pješačkih pušaka AK-47, dvije puške makarov, radio, četiri protutenkovska RPG-a, dva protupješačka RPG-a, pet RPG barutnih patrona, više pušaka te značajne količine municije.

Navedeno je da MIT odlučno nastavlja svoju borbu protiv terorističkih grupa u Siriji i drugim regijama, te da Turkiye nastavlja svoje antiterorističke aktivnosti ne praveći nikakvu razliku između terorističkih organizacija kao što su Daesh, Al-Kaida i PKK.

TRT Balkan / agencije