Riječ je o teroristi koji djeluje unutar terorističke organizacije PKK od 2013. godine i koristio je kodno ime "Akif Amed".                  Foto: AA

Pripadnici Obavještajne službe Turkiye (MIT) izveli su još jednu uspješnu antiterorističku operaciju na sjeveru Sirije u kojoj je neutraliziran terorist Bager Ondes, koji je u strukturama terorističke organizacije PKK/YPG rukovodio aktivnostima vezanim za bespilotne letjelice i dronove korištene u terorističkim napadima i sjevernosirijskoj regiji Tel Rifat.

Riječ je o teroristi koji djeluje unutar terorističke organizacije PKK od 2013. godine i koristio je kodno ime "Akif Amed".

Učestvovao je u terorističkim napadima na turske oružane snage na sjeveru Iraka i Sirije, a u Turkiye je za njim raspisana potjernica.

PKK je separatistička i teroristička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turkiye, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turkiye, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

TRT Balkan / agencije