Udruženje Tursko-bosanske solidarnosti koje djeluje u Bosni i Hercegovini, pruža ruku pomoći djeci koja žive u zemlji, posebno u ruralnim područjima.       Foto: AA

Udruženje Tursko-bosanske solidarnosti (TUBOYDER), koje djeluje u Bosni i Hercegovini, pruža ruku pomoći djeci koja žive u zemlji, posebno u ruralnim područjima.

Predsjednik TUBOYDER-a i turski poduzetnik Yasar Tufan, koji se turističkim poslom u Bosni i Hercegovini bavi od 2015. godine, kazao je da kao udruženje provode mnoge aktivnosti pomoći.

Pomažu osobama s invaliditetom i djeci koja žive u ruralnim područjima.

Tufan je kazao da su uz pomoć turskog biznismena koji živi u Nizozemskoj obezbijedili pomoć u odjeći za djecu do 12 godina koja žive u gradovima širom zemlje, a posebno u Srebrenici.

"Ova pomoć će se nastaviti. Pokušavamo pomoći našoj bosanskoj braći. Pružajući ovu pomoć, sastajemo se i sa nadležnim institucijama", rekao je turski poduzetnik.

Tufan je istakao da je lista potreba djece u ruralnim sredinama u Bosni i Hercegovini prilično duga, te poručio da će uskoro realizovati projekte poboljšanja stanja u školama u ovim mjestima.

TRT Balkan / agencije