Dodao je da je Turkiye također danas prepoznatljiva u svijetu, ne samo po ekonomiji nego i po pristupu u rješavanju humanitarnih problema u mnogim regijama.     Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turkiye zauzima prvo mjesto u svijetu u pružanju pomoći i podrške potlačenim ljudima širom svijeta.
"Mi smo na prvom mjestu u svijetu u pomaganju potlačenima. Nisu to Amerika i Zapad, nego smo mi na prvom mjestu", kazao je Erdogan u obraćanju na svečanosti u Ankari, glavnom gradu Turkiye.

Dodao je da je Turkiye također danas prepoznatljiva u svijetu, ne samo po ekonomiji nego i po pristupu u rješavanju humanitarnih problema u mnogim regijama.
"Kada se spomene Turkiye, pomisli se prvo na zemlju koja se ističe ekonomijom, vojnim sposobnostima, kao i principijelnim stavom u suočavanju s humanitarnim krizama", rekao je turski predsjednik.

Komentarisao je i odnose Turkiye s Grčkom.

"Grčki premijer traži pomoć od Sjedinjenih Američkih Država. Protiv koga? Protiv Turkiye. Šta god da uradite, mi ćemo uvijek uraditi ono što je potrebno, spremni smo to učiniti", kazao je Erdogan.

Također se u svom govoru dotakao i terorističke organizacije FETO.
"Iako izgledaju odvojeno izvana, FETO se ne razlikuje od ISIS-a. Jedan drugom su srodna duša", rekao je Erdogan.

TRT Balkan / agencije