Tokom Okuzcuogluovog govora, mlada i mladoženja, kao i svjedoci vjenčanja, nisu mogli obuzdati suze.            Foto: AA

Mehmet Tekin, koji je spašen iz ruševina u 36. satu u okrugu Antakya u Hatayu nakon zemljotresa s epicentrom u Kahramanmarasu, oženio se svojom zaručnicom Dilarom Kahraman, koja je također bila žrtva katastrofe, u okrugu Alasehir u Manisi.

Gradonačelnikova supruga Selin Okuzcuoglu i policajac Emir Bestami Demirtas, koji je mladoženju izvukao iz ruševina i došao iz Antalije na ceremoniju, bili su svjedoci paru na vjenčanju koje je obavio gradonačelnik Ahmet Okuzcuoglu.

Gradonačelnik Ahmet Okuzcuoglu je u svom govoru na ceremoniji naglasio da u ime Alasehira pozdravljaju one koji su došli iz zemljotresom pogođenih područja.

Okuzcuoglu, koji je izrazio zadovoljstvo što je na ceremoniji, rekao je:

"Dok lijemo suze, svjedoci smo tako sretnih trenutaka. Mehmet je bio jedan od naše braće koji je 36 sati čekao da bude spašen na minus 9 stepeni Celzija. Dobro znam da je Mehmet, kada je bio pod ruševinama, prvo pitao za susjedstvo gdje je živjela njegova zaručnica."

Tokom Okuzcuogluovog govora, mlada i mladoženja, kao i svjedoci vjenčanja, nisu mogli obuzdati suze.

Gradonačelnik Okuzcuoglu uručio je plaketu zahvalnosti Emiru Bestamiju Demirtasu, koji je pomogao spasiti mladoženju iz ruševina.

TRT Balkan