Erdogan je kazao kako Turkiye ulaže napore s UN-om i dvije strane kako bi se ublažile posljedice rata koji je privukao pažnju cijelog svijeta.     Foto: AA

Cilj Turkiye je zaustaviti krvoproliće u rusko-ukrajinskom ratu što je prije moguće uprkos preprekama, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

”Naš cilj je nastaviti momentum ostvaren uprkos poteškoćama na terenu i zaustaviti krvoproliće što je prije moguće“, kazao je Erdogan na šestom samitu Konferencije o interakciji i mjerama na građenju povjerenja u Aziji (CICA) koji se održava u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Erdogan je kazao kako Turkiye ulaže napore s UN-om i dvije strane kako bi se ublažile posljedice rata koji je privukao pažnju cijelog svijeta.

Istakao je i kako su Istanbulski sporazum postignut ovog jula i razmjena zatvorenika između Rusije i Ukrajine u septembru ”važna postignuća“ u tom pogledu.

Između ostalog, kazao je i kako Turkiye potiče multimodularne koridore transporta i podržava oživljavanje modernog "Puta svile" koji spaja Aziju i Evropu.

TRT Balkan / agencije