Meč, koji je odigran uprkos snježnim padavinama, je završen pobjedom turskog tima rezultatom 4:2.     Foto: AA

Na stadionu “Bilino polje” Zenici u subotu je povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine upriličen revijalni fudbalski meč amaterskih veteranskih reprezentacija iz Turkiye i Bosne i Hercegovine, odnosno proširenih timova klubova Master Bosna i turske asocijacije TMVFL.

Meč, koji je odigran uprkos snježnim padavinama, je završen pobjedom turskog tima rezultatom 4:2.

Inicijator i organizator meča je Klub za sport i rekreaciju Master Bosna, koji okuplja bivše sportiste, ali i zaljubljenike u fudbal starosti 40 i više godina, iz cijele BiH, a koji je do sada odigrao više od 200 međunarodnih i revijalnih utakmica.

Turkiye Milli Karma (TMVFL), je turska nacionalna asocijacija, u kojoj djeluje stotine veteranskih klubova, kao i nacionalna selekcija.

U BiH je došlo najmanje 35 gostiju iz Turkiye, koji su ovu priliku iskoristili i za obilazak drugih gradova BiH.

Selektor tima BiH za ovu utakmicu je nekadašnji bh. selektor Nermin Hadžiahmetović, a njegovi pomoćnici Mirsad Kamenjašević i igrač-trener Zajko Karajbić. Za bh. tim bi trebali nastupiti Adis Nurković, Nermin Hrvat, Damir Mujagić, Adnan Behulović, Hasan Mujanović, Nedžmin Begić, Sanel Sokolar, Elvir Rahimić, Vlatko Glavaš, Avdija Vršajević, Amel Tuka, Samir Šibonjić, Nezir Pivić, Izudin Kamberović, Adis Drnda, Jasmin Kalabić, Amel Panjeta, Haris Kaljanac, Enis Cikotić, Dario Damjanović, Džemaludin Muharemović, Kemal Alispahić, Alem Tabaković, Aldin Bjelić, Idris Smailhodžić, Haris Imširović, Šeki Bašić, Senad Brkić, Sanel Jalmanović, Haris Mujanović, Senaid Ibričić, Eldin Mašić, Midhat Džeko, otac napadača reprezentacije BiH Edina Džeke i Fenan Salčinović.

TRT Balkan / agencije