Adem Burak Uzun, hrvač u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 55 kilograma, osvojio je naslov evropskog prvaka na Evropskom prvenstvu u hrvanju.         Foto: AA

Prema saopštenju turske hrvačke federacije, nacionalni sportisti su se takmičili na turniru koji se održava u glavnom gradu Hrvatske.

Turski hrvač Adem Burak Uzun je u četvrtfinalu u grčko-rimskom stilu do 55 kilograma pobijedio armenskog Rudika Mkrtchyana sa 12-3 u polufinalu i Gruzijca Nugzarija Tsurtsumija sa 13-3 te se plasirao u finale.

Adem Burak, star 22 godine, osvojio je svoje prvo evropsko prvenstvo pobijedivši u finalu azerbejdžanskog Eldaniza Azizlija, prošlogodišnjeg svjetskog i evropskog prvaka, s tehničkom superiornošću.

22-godišnji Adem Burak je u finalu, imavši bolju tehniku, pobijedio Eldaniza Azizlija, prošlogodišnjeg svjetskog i evropskog prvaka, osvojivši tako svoje prvo evropsko prvenstvo.

Turski hrvač Ali Cengiz osvojio je srebrenu medalju.

Ali Cengiz, hrvač u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma, ušao je u četvrtfinale kada se njegov nizozemski protivnik Marcel Sterkenburg povukao iz meča.

Nakon što je eliminisao azerbejdžanskog Islama Abbasa u četvrtfinalu, Ali Cengiz je pobijedio Gruzijca Lashu Gobadzea sa 3-1 u polufinalu, osiguravajući svoje mjesto u finalu.

Ali Cengiz je u finalu izgubio od Mađara Istvana Takacsa sa 5-2 i osvojio srebrenu medalju.

Yunus Emre Basar, u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 77 kilograma, osvojio je bronzanu medalju pobijedivši tehničkom superiornošću Danca Olivera Marca Kruegera.

TRT Balkan