Na svečanosti u Podgorici, dodijeljena su priznanja za najboljeg trenera, najboljeg domaćeg igrača, kao i za najbolje u ženskom fudbalu.      Foto: AA

Fudbaler Atletiko Madrida i kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stefan Savić, dobio je danas priznanje za igrača godine u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore.

Na svečanosti u Podgorici, dodijeljena su priznanja za najboljeg trenera, najboljeg domaćeg igrača, kao i za najbolje u ženskom fudbalu.

Savić je po šesti put dobitnik priznanja za igrača godine, a prethodno je biran 2016, 2017, 2018, 2020. i 2021. godine. On je u ovogodišnjoj konkurenciji dobio 82 glasa, drugi je bio Stefan Mugoša sa 22, a Nikola Krstović je osvojio 17 glasova.

U konkurenciji fudbalerki, za najbolju je izabrana Slađana Bulatović, koja nastupa za japanski Minavi Sendai.

Trener godine je Radisav Dragićević, koji je sa Arsenalom iz Tivta izborio plasman u Prvu ligu Crne Gore. Dragićević je slavio ispred Aleksandra Nedovića, koji je u 2022. godini vodio Budućnost i Iskru, te Vuka Bogavca iz Jedinstva.

Najbolji igrač Prve lige Crne Gore je Novica Eraković iz Sutjeske, drugi je Draško Božović iz Dečića, a treći Viktor Đukanović iz Budućnosti.

Najperspektivniji fudbaleri su Andrej Bajović iz Dečića, Viktor Đukanović i Dragan Miranović iz Zete.

Najbolji igrač futsala je Luka Vuletić iz grčkog AEK-a.

TRT Balkan / agencije