U finalnoj utakmici igranoj na stadionu ”Wembley” u Londonu Real je pobijedio Borussiju Dortmund, rezultatom 2:0.     Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida pobjednici su UEFA Lige prvaka u sezoni 2023/2024. godine.

U finalnoj utakmici igranoj na stadionu ”Wembley” u Londonu Real je pobijedio Borussiju Dortmund, rezultatom 2:0.

Većim dijelom prvog poluvremena Dortmund je bio bolji. Imala je Borussija nekoliko veoma dobrih prilika za vodstvo, od kojih najbolju u 23. minutu kada je Niclas Fullkrug pogodio stativu. Ipak, na odmor se otišlo bez golova čime su u svakom slučaju zadovoljniji mogli biti u ”kraljevskom klubu”.

”Bijeli” su u drugom poluvremenu zaigrali bolje i odlučnije prema golu protivnika. Igralo se tvrdo, taktički disciplinovano, ali i obostrano otvoreno, sa prilikama tada na obje strane terena.

Prelomni trenutak meča desio se u 74. minutu. Korner je sjajno izveo Toni Kroos. Najviši u skoku bio je Daniel Carvajal te glavom loptu poslao u gol tima iz Njemačke - 1:0.

Devet minuta poslije pitanje pobjednika je riješeno. ”Žuti” griješe, što kažnjava Vinicius Junior (2:0) za veliko slavlje igrača i navijača slavnog španskog sportskog kolektiva koji tako osvaja rekordnu 15. titulu pobjednika najjačeg klupskog takmičenja na planeti.

TRT Balkan / agencije