Najnovije informacije stižu dok su saudijski zvaničnici u Parizu i Madridu kako bi pokušali zaključiti ugovore s Messijem i Benzemom.          Foto: Reuters

“Luka Modrić i Hugo Lloris nalaze se na listi više od 10 nogometnih transfera Saudijske Arabije na najvišem nivou, a listu predvode Lionel Messi i Karim Benzema”, rekao je izvor blizak pregovorima.

Serhio Ramos, Jordi Alba, Sergio Busquets, N'Golo Kante, Angel Di Maria i Roberto Firmino također su među iskusnim pobjednicima Svjetskog prvenstva i Lige prvaka koji se spremaju za saudijsku Pro ligu, rekao je izvor novinskoj agenciji AFP.

Najnovije informacije stižu dok su saudijski zvaničnici u Parizu i Madridu kako bi pokušali zaključiti dogovore s Messijem i Benzemom, prema izvorima i izvještajima, koji bi im omogućili da se pridruže Cristianu Ronaldu u naftom bogatom kraljevstvu.

Saudijske vlasti su "u kontaktu s više od 10 igrača, od kojih su mnogi osvojili Svjetsko prvenstvo ili Ligu prvaka, kako bi se pridružili Saudijskoj ligi sljedeće sezone", rekao je izvor blizak pregovorima.

Pored Mesija, "na listi su Benzema, Ramos, Di Maria, Modrić, Hugo Loris, Kante, Firmino, Alba i Busquets".

"Osim što će dobiti prilično unosne ponude, igrat će u veoma konkurentnoj ligi", rekao je izvor, dodajući da Saudijci imaju za cilj da "zaključe većinu poslova" prije početka nove sezone 11. augusta.

Pregovori s igračima svjetske klase

Zvaničnik saudijske vlade istaknuo je da vlasti vode pregovore s "igračima svjetske klase".

"Cilj je da se uspostavi veoma jaka i konkurentna liga i da se podigne nivo saudijskih klubova", rekao je zvaničnik.

Svi navedeni igrači su velike zvijezde na kraju svojih karijera. Osim francuskog golmana Llorisa, koji ima još godinu u Spursima, svima je istekao ugovor ovog mjeseca.

Saudijska Arabija, pod prijestolonasljednikom princom Mohammedom bin Salmanom, pokušava promijeniti svoj strogi imidž i privući turiste i investicije, dijelom i kroz sport.

Najveći svjetski izvoznik nafte uložio je stotine miliona na sportske ugovore, uključujući Ronaldovo potpisivanje, Formulu 1 i LIV Golf turneju.

TRT Balkan / agencije