Finalni susret zakazan je 1. juna na stadionu Wembley u Londonu.     Foto: AP

U narednih osam mjeseci za titulu, koji brani Manchester City, borit će se 32 dva najbolja evropska kluba, podijeljana u osam grupa.

U prvom kolu večeras je na programu osam utakmica u grupama od E do H, sastaju se: Feyenoord - Celtic, Lazio - Atletico Madrid, AC Milan - Newcastle, PSG - Borussia Dortmund, Young Boys Bern - Leipzig, Manchester City - Crvena zvezda, Barcelona - Antwerp i Shakhtar Donjeck - Porto.

Preostalih osam susreta prvog kola u grupama od A do D igraju se u srijedu, sastaju se: Galatasaray - Copenhagen, Bayern München - Manchester United, Arsenal - PSV Eindhoven, Sevilla - Lens, Real Madrid - Union Berlin, Braga - Napoli, Benfica - Salzburg i Real Sociedad - Inter Milano.

Grupna faza završava se 12. i 13. decembra.

Utakmice osmine finala na programu su 13., 14., 20. i 21. februara 2024, te 5., 6., 12. i 13. marta. Četvrtfinalni susreti će se igrati 9. i 10. te 16. i 17. aprila, polufinale se igara 30. aprila i 1. maja te 7. i 8. maja.

Finalni susret zakazan je 1. juna na stadionu Wembley u Londonu.

Pobjednik Lige prvaka osigurat će nastup u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2024/25, igranje u Evropskom superkupu te nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu 2025. godine u SAD-u.

FENA