Popularni ”plemići” za protivnike su dobili izuzetno snažne timove, nizozemski AZ Alkmaar, englesku Aston Villu i Legiu iz Varšave (Poljska).     Foto: Reuters

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara, prvi predstavnici Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog od UEFA-inih klupskih takmičenja, igrat će u grupi ”E” Evropa konferencijske lige, odlučeno je današnjim žrijebom u Monte Carlu, Kneževini Monako.

Popularni ”plemići” za protivnike su dobili izuzetno snažne timove, nizozemski AZ Alkmaar, englesku Aston Villu i Legiu iz Varšave (Poljska).

Dinamo iz Zagreba za bodove će se boriti u grupi ”C” protiv Viktorije Plzen (Češka), Astane (Kazahstan) i Ballkanija (Kosovo).

Voljom žrijeba Olimpija iz Ljubljane je u grupi ”A” gdje su još Lille (Francuska), Slovan Bratislava (Slovačka) i Klaksvik (Farska Ostrva).

Čukarički iz Srbije igrat će u grupi ”F”, a protivnici su mu Ferencvaros (Mađarska), Fiorentina (Italija) i Genk (Belgija).

Utakmice prvog kola UEFA Evropa konferencijske lige na rasporedu su 21. septembra. Grupna faza završava utakmicama šestog kola 14. decembra ove godine.

U osminu finala ovog takmičenja direktno će se plasirati prvoplasirani klubovi iz osam grupa.

Drugoplasirani iz osam grupa razigravat će sa trećeplasiranim iz osam grupa UEFA Evropa lige za preostala mjesta u osmini finala UEFA Evropa konferencijske lige.

TRT Balkan / agencije