Bosna i Hercegovina sljedeći susret na Eurobasketu igra sutra a protivnik joj je Slovenija.    Foto: AA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u subotu od selekcije Njemačke rezultatom 92:82, u drugom kolu Eurobasketa.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića su u susretu odigranom u dvorani Lanxess Arena u Kelnu bili bolji u prvom poluvremenu, a to potvrđuje i rezultat u 18 minuti susreta 34:45, odnosno 11 koševa razlike u korist BiH. Nešto bolja igra Nijemaca u posljednje dvije minute drugog poluvremena, koji su uspjeli smanjiti razliku na 42:47.

Nakon prvog poluvremena apsolutna dominacija dvojca Jusuf Nurkić i Džanan Musa u redovima Bosne i Hercegovine, Nurkić je na kraju prvog poluvremena postigao 17 a Musa 14 koševa.

Nešto slabija koncentracija reprezentativaca BiH u drugom poluvremenu, Njemačka bilježi seriju od čak 12 koševa i preuzima vodstvo 54:47. Tek nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu prve poene za Bosnu i Hercegovinu zabilježio je Nurkić.

Treća četvrtina završena je rezultatom 70:58, 12 koševa prednosti za Njemačku. U nastavku je Njemačka povećala razliku na čak 18 koševa, no Bosna i Hercegovina je tri minute prije kraja uspjela smanjiti na šest.

Njemačka je na kraju slavila rezultatom 92:82.

Bosna i Hercegovina sljedeći susret na Eurobasketu igra sutra a protivnik joj je Slovenija.

TRT Balkan / agencije