U drugom susretu, od 21 sat, za posljednje polufinalno mjesto u Berlinu će igrati Nizozemci i Turci. Nizozemska je favorit, ali Turkiye važi za najveće iznenađenje Eura.     Foto: Reuters

Prvi će na teren od 18 sati u Dusseldorfu izaći Englezi i Švicarci. Engleska u ovom duelu važi za favorita, iako su izabranici Garetha Southgatea dosta teško izborili ovu fazu takmičenja.

Mnogi poznavaoci nogometa vjeruju da Engleska još uvijek nije pokazala svu svoju snagu, ali protiv sebe će imati nikada bolju ekipu Švicarske koja je u osmini finala deklasirala selekciju Italije.

U drugom susretu, od 21 sat, za posljednje polufinalno mjesto u Berlinu će igrati Nizozemci i Turci. Nizozemska je favorit, ali Turkiye važi za najveće iznenađenje Eura.

Nizozemska je u osmini finala savladala neugodnu selekciju Rumunije s 3:0, dok je Turkiye imala dosta teži zadatak da eliminiše „favorita iz sjene“, selekciju Austrije, koju su turski nogometaši savladali s 2:1.

Veliki problem za Turkiye u ovom meču bit će izostanak nekoliko važnih igrača. Ismail Yüksek i Orkun Kökçü ne mogu igrati zbog kartona, dok je Merih Demiral suspendovan.

TRT Balkan / agencije