U fokusu razgovora o praktičnoj saradnji NATO-a i Bosne i Hercegovine, delegacija će posjetiti i vojnu bazu Rajlovac.     Foto: Reuters

Delegacija Sjevernoatlantskog vijeća (NAC), koju predvodi zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana, posjetit će Sarajevo 1. i 2. februara 2024. godine.

Zamjenik generalnog sekretara i ambasadori NATO-a sastat će se prvog dana posjete sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U poslijepodnevnim satima održat će se sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto i članovima Vijeća. Gioana i Krišto će nakon sastanka dati izjave novinarima.

Istog dana, delegacija NAC-a će se sastati sa Kolegijumom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Zamjenik sekretara NATO-a i NATO ambasadori sastat će se 2. februara 2024. sa predstavnicima think tank-a i studentima sa univerziteta u Bosni i Hercegovini.

U fokusu razgovora o praktičnoj saradnji NATO-a i Bosne i Hercegovine, delegacija će posjetiti i vojnu bazu Rajlovac.

Zamjenik generalnog sekretara i ambasadori NATO-a sastat će se i sa komandantom NATO štaba u Sarajevu generalom Pamelom McGahom, novoimenovanim komandantom snaga Evropske unije u BiH general-major Laszlom Sticzom, kao i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom i predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

TRT Balkan / agencije