Što se tiče dijaloga, najavio je da će glavni pregovarači razgovore nastaviti u utorak, srijedu.     Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu u Bruxellesu da je sastanak s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku Josepom Borrellom i posebnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom bio veoma uspješan, dok se s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem nije ni sastao.

Vučić, koji je u srijedu sudjelovao u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu, rekao je nakon sastanka da vjeruje da je urađen dobar posao, ali da nije bilo susreta s Albinom Kurtijem.

Kazao je i kako Kurti "ili nije htio ili nije smio da se susretne s njim".

Što se tiče dijaloga, najavio je da će glavni pregovarači razgovore nastaviti u utorak, srijedu.

"Nastavit ćemo da se borimo, da štitimo interese Srbije...", poručio je Vučić.

"Ponovio sam posvećenost i spremnost da sudjelujemo u traženju kompromisnog rješenja u cilju zaštite srpskog naroda i normalizacije odnosa i dodao da Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala prije 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština", napisao je Vučić na Instagramu.

Poručio je i da je tijekom razgovora istaknuo "punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga i isključivo mirnom rješavanju problema."

FENA