Đapo je navela da je Nacionalni park "Una" u nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i da godinama finansiraju rad ove ustanove.     Foto: Vlada FBiH

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" Amarildo Mulić potpisali su danas ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka.

Iz budžeta Federacije BiH za ove namjene u 2023. godini izdvojeno je 500.000 KM.

"Odobrena sredstva Nacionalni park "Una" koristit će namjenski u skladu sa prihvaćenim programom rada, za tekuće poslovanje i planirane aktivnosti", saopćeno je iz federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Đapo je navela da je Nacionalni park "Una" u nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i da godinama finansiraju rad ove ustanove.

"Nacionalni park je istinsko prirodno blago Bosne i Hercegovine i zasigurno predstavlja turistički potencijal koji u budućnosti može biti motor razvoja Krajine, ali i cijele Federacije BiH. U tom smislu zaslužuje i našu, ali i podršku drugih institucija svih nivoa vlasti", naglasila je Đapo.

TRT Balkan / agencije