Angažmanom resursa Oružanih snaga BiH, u znatnoj je mjeri spriječeno daljnje širenje požara  Foto: AA

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u proteklim danima intenzivno su radili na gašenju požara na ugroženim dijelovim općine Neum.

Jutros su helikopterske posade, u saradnji s predstavnicima lokalne vlasti, izvršile izviđanje ugroženog područja, gdje je konstatovano da su požari stavljeni pod kontrolu i da prestaje potreba za daljnjim angažmanom resursa Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Navedeno je kako su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH ponosni na učinak helikoptera OSBiH na ovom području, koji su zajedno s ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara.

Angažmanom resursa Oružanih snaga BiH, u znatnoj je mjeri spriječeno daljnje širenje požara, spriječene su eventualne negativne posljedice, te je otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra na opožarenim lokacijama.

”Oružane snage sa svojim resursima ostaju pripravne za sva buduća angažiranja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine, gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena”, navedeno je u saopćenju.

TRT Balkan / agencije