Posmrtne ostatke koji su se nalazili na površini terena pronašli su slučajni prolaznici, te su odmah alarmirani policija i Institut.      Foto: AA

Posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve proteklog rata ekshumirani su u petak u krugu sarajevskog preduzeća namjenske industrije "Zrak", saopšteno je iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Posmrtne ostatke koji su se nalazili na površini terena pronašli su slučajni prolaznici, te su odmah potom alarmirani policija i Institut.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, najvjerovatnije je riječ o žrtvama koje su nestale 1992. godine na području Sarajeva.

"Posmrtni ostaci žrtava nakon ekshumacije bit će prebačeni u prostorije JKP 'Gradska groblja' Visoko gdje će uslijediti njihova kriminalističko-tehnička i sudsko-medicinska obrada", navodi se u saopštenju i dodaje da će se izuzeti i koštani uzorci s ciljem identifikacije žrtve putem DNK metode.

U narednim danima će se na ovom lokalitetu nastaviti i pretraživanje terena obraslog u šiblje, a u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava.

TRT Balkan / agencije