Guler boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH.    Foto: AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je u srijedu u Sarajevu ministra odbrane Republike Turkiye Yasara Gulera, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH.

Guler se ranije u srijedu sastao i s ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Zukanom Helezom.

Delegacija na čelu s Gulerom obišla je ranije danas i Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu, gdje su položili cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Sastancima u Sarajevu prisustvovao je i ambasador Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.

Sastanak ministara odbrane BiH i Turkiye, Heleza i Gulera

Ministar odbrane Republike Turkiye Yasar Guler, u okviru dvodnevne zvanične posjete Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Sarajevu sa ministrom odbrane BiH, Zukanom Helezom.

Nakon svečanog dočeka delegacije Ministarstva odbrane Republike Turkiye, intoniranja himni, predaje raporta, obilaska počasne jedinice u krugu zgrade Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, uslijedio je zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Turkiye, predvođenih ministrima Helezom i Gulerom.

Održan je zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Turkiye.    Foto: AA

Delegaciju Turkiye, uz ministra Heleza i zamjenike, dočekao je i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general major Gojko Knežević.

TRT Balkan / agencije