Nakon obraćanja, gosti su presekli vrpcu i otvorili renoviranu računarsku učionicu, koju su potom obišli.      Foto: AA

Predstavništvo turskog kontigenta u okviru mirovne NATO misije na Kosovu (KFOR) renoviralo je i pustilo u rad računarsku učionicu Srednje naučne škole "Gjon Buzuku" u opštini Prizren.

Ceremoniji otvaranja računarske učionice prisustvovali su generalni konzul Turkiye u Prizrenu Celal Dogan, gradonačelnik Prizrena Shaqir Totaj, zamenik predsednika Turske demokratske partije Kosova (KDTP) Enis Kervan i predsednik Predstavničke delegacije turskih trupa KFOR-a pukovnik Sabri Gokhan Karamursel, kao i predstavnici turskih institucija koje rade na Kosovu, nastavnici i učenici.

Generalni konzul Dogan je u svom govoru naveo da turska vojska nastavlja da podržava ne samo bezbednost Kosova, već i razvoj zemlje u svim oblastima.

U okviru projekta računarska učionica je opremljena računarima i drugom neophodnom opremom.     Foto:  AA

Gradonačelnik Prizrena Totaj zahvalio je turskoj vojsci i državi na njihovom značajnom doprinosu osnaživanju mladih generacija u oblasti obrazovanja.

Pukovnik Karamursel istakao je da se ulaganjima u oblasti informatike i tehnologije ulaže u budućnost mladih.

Nakon obraćanja, gosti su presekli vrpcu i otvorili renoviranu računarsku učionicu, koju su potom obišli. U okviru projekta računarska učionica je opremljena računarima i drugom neophodnom opremom.

Svečanost je završena prigodnim kulturnim programom učenika.

TRT Balkan / agencije